Sertéstenyésztés
Sertéstelep:
4
telephely
Sertéstelep koca létszám:
4.300
tenyészkoca
Hízósertés kibocsátás
150.000
db/év
A derecskei Bold Agro Kft. sertéstenyésztési üzletága 2004-ben indult egy 1970-es években épült telep megvásárlásával. Ezt követően született meg a döntés egy mai, modern sertéstelep megvalósításáról. Többi tevékenységi területünkhöz hasonlóan, a sertéságazat startégiája is a hatékony és felelős mezőgazdaság elve mentén épül fel.
Sertéságazatunk küldetése, hogy az állatjóléti és állatvédelmi előírások maximális betartásával egészséges hízósertéseket állítson elő – elsősorban a hazai fogyasztók számára. Jelenleg az ország 10 legnagyobb sertéstartó vállalkozása közé tartozunk, hatékonyságunk szempontjából pedig európai szinten is kimagasló eredménytermelő-képességgel rendelkezünk. Mindezt a legkorszerűbb technológiai megoldások alkalmazásával tesszük lehetővé. A magas állategészségügyi státusz fenntartása érdekében telepeink járványvédelmét is évről évre fejlesztjük.
Legyen szó akár állat- vagy humán-egészségügyi, takarmányozási, akár műszaki innovációkról, fejlesztéseink során a természeti erőforrások (víz, levegő, talaj) kíméletes és mértékletes használatára törekszünk, mivel fontosnak tartjuk, hogy a következő generációk számára is élhető maradjon környezetünk. Az ember-állat-környezet egyensúlyának védelme a nyilvánvaló etikai és fenntarthatósági megfontolások mellett az ágazat jövedelmezősége szempontjából is elengedhetetlen, ezért a mindennapokban is mindent megteszünk azért, hogy sertéseink valóban jól érezzék magukat a telepeinken.
Tudatos munkánk eredményeként:

Törődünk a sertéseinkkel. Tartási alapelveink:

Az egészségbiztonság alapelemei

Így minimalizáljuk az antibiotikumok használatát

Minőségbiztosítás
Sertéseink egytől egyig rendelkeznek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) Védjeggyel, amelyet elsők között kaptunk meg az országban.
“Ez egy magasabb minőségi értékeket tartalmazó sertéshúst jelző Védjegy, amelyet egy átfogó terméktanúsítási rendszer biztosít. A Védjegy a garancia arra, hogy a sertéshús megbízható forrásból származik, útja visszakövethető, előállítása pedig rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés mellett történik.”